Talentenmodules

Je bent dan misschien wel geen crack in voetbal, maar je kunt keigoed mensen verzorgen of een eigen business runnen? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Via onze unieke aanpak met talentenmodules ontdek je waar je goed in bent en wat je graag doet. Dat helpt je bij het maken van de juiste keuzes tijdens je schoolloopbaan.

Sinds schooljaar 2016-2017 werken wij op een eigenzinnige manier aan maximale exploratie en ontplooiing van het talent van al onze leerlingen. Dit doen wij over alle vakken heen, maar ook via onze talentenmodules.

We realiseren zo niet alleen een aantal belangrijke eindtermen. We voorzien ook de nodige ruimte voor uitdieping en individuele ontplooiing.

In de eerste graad krijgen de leerlingen afwisselend de volgende modules: Zorg, Ondernemen, Latijn Light, Cultuur & Media, Sportmix en burgerschap. In het eerste jaar van de B-stroom komt de module project X in de plaats van Latijn Light.

In de tweede graad krijgen de leerlingen modules zoals Sportmix, initiatie Spaans, PC-skillz, Journalistiek en Art&Act.

In onze talentenmodules ga je via projecten op ontdekkingstocht doorheen verschillende interessegebieden. Belevend leren ten top!

Talentenmodules 1ste graad

  • Zorg
  • Sportmix
  • Cultuur & Media
  • Ondernemen
  • PC-tools
  • Latijn light (A-stroom)
  • Project X (B-stroom)
  • Onderwijsloopbaanbegeleiding (OLB)

Talentenmodules 2de en 3de graad (ASO):

In de 2de en 3de graad ASO organiseren we 2u per week een talentenmodule.

Bij Futura organiseren we twee uur per week een talentenmodule. Alle leerlingen kiezen elk schooljaar voor drie modules die hun interesse uitdragen. In elke module staat tijdens elk trimester een ander thema in de kijker. 

Tijdens het schooljaar 2022-2023 worden onderstaande modules voorzien:

Initiatie Spaans 

¿Hablas español? Tijdens deze module krijgen leerlingen een eerste kennismaking met de Spaanse taal. 

PC-Skillz

In deze module bepalen de leerlingen voor een deel het thema. Webdesign (HTML, CSS), programmeren (PHP of Visual Basic), videobewerking (Adobe Premiere & After Effects), tekstverwerking (Office Word, Spreadsheets & PPT), Photoshop & InDesign, computer- en netwerkbeheer zijn maar een aantal zaken die in deze module aan bod kunnen komen.

Journalistiek

In onze gemediatiseerde samenleving speelt correct omgaan met informatie steeds meer een belangrijke rol. Via deze module kruipen onze leerlingen zelf in de rol van ‘zender’ en leren ze omgaan met verschillende media, hoe ze informatie kunnen verzamelen en verwerken, bronnen checken… Door zelf aan de slag te gaan, ontwikkelen de leerlingen al de voorgaande vaardigheden.

Art & Act

Deze energieke module vol media, muziek, kunst, film en toneel helpt de leerlingen om hun ideeën op een creatieve manier vorm te geven.

Sportmix

Tijdens sportmix kunnen leerlingen hun passie en talent voor sport verder ontwikkelen. Ze leren om te werken in team en ontwikkelen doorzettingsvermogen. Er wordt gewerkt aan inzicht in tactiek en fairplay. Er komen tijdens deze module verschillende sportdisciplines aan bod.