Talentenmodules

Je bent dan misschien wel geen crack in voetbal, maar je kunt keigoed mensen verzorgen of een eigen business runnen? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Via onze unieke aanpak met talentenmodules ontdek je waar je goed in bent en wat je graag doet. Dat helpt je bij het maken van de juiste keuzes tijdens je schoolloopbaan.

In onze talentenmodules ga je via projecten op ontdekkingstocht doorheen verschillende interessegebieden.

De modules behoren in de 1ste graad tot de basisvorming. Dat betekent dat je tijdens de projecten ook werkt aan de eindtermen die je moet behalen om uiteindelijk te slagen.

In de 2de en 3de graad ASO maken de modules deel uit van het complementair gedeelte (= vrije ruimte).

Onze talentenmodules: 

Talentmodules 2e en 3e graad

Bij Futura organiseren we twee uur per week een talentenmodule. Alle leerlingen kiezen elk schooljaar voor drie modules die hun interesse uitdragen. In elke module staat tijdens elk trimester een ander thema in de kijker. 

  • Initiatie Spaans 

¿Hablas español? Tijdens deze module krijgen leerlingen een eerste kennismaking met de Spaanse taal. 

  • Programmeren en IT

In deze module bepalen de leerlingen voor een deel het thema. Webdesign (HTML, CSS), programmeren (PHP of Visual Basic), videobewerking (Adobe Premiere & After Effects), tekstverwerking (Office Word, Spreadsheets & PPT), Photoshop & InDesign, computer- en netwerkbeheer zijn maar een aantal zaken die in deze module aan bod kunnen komen.

  • Journalistiek

In onze gemediatiseerde samenleving speelt correct omgaan met informatie steeds meer een belangrijke rol. Via deze module kruipen onze leerlingen zelf in de rol van ‘zender’ en leren ze omgaan met verschillende media, hoe ze informatie kunnen verzamelen en verwerken, bronnen checken… Door zelf aan de slag te gaan, ontwikkelen de leerlingen al de voorgaande vaardigheden.

  • Art & Act

Deze energieke module vol media, muziek, kunst, film en toneel helpt de leerlingen om hun ideeën op een creatieve manier vorm te geven.

  • Sport en bewegen

Tijdens sportmix kunnen leerlingen hun passie en talent voor sport verder ontwikkelen. Ze leren om te werken in team en ontwikkelen doorzettingsvermogen. Er wordt gewerkt aan inzicht in tactiek en fairplay. Er komen tijdens deze module verschillende sportdisciplines aan bod.

+ Onderzoekslab

Tijdens het onderzoekslab gaan leerlingen hun passie voor wetenschappelijk onderzoek verder ontwikkelen. Ze gaan aan de slag met een onderzoeksvraag en gaan eigen data gaan onderzoeken en analyseren. Er zijn verschillende onderzoeksprojecten waarbij leerlingen een onderzoek uitvoeren in de schoolomgeving. Ze verzamelen daarbij meetgegevens die ze kunnen delen met andere leerlingen wereldwijd en met de GLOBE wetenschappers. Bij iedere onderzoeksmodule wordt samengewerkt met een wetenschapper van een instituut zoals het KNMI, het RIVM, NASA en universiteiten.

GLOBE
Het wereldwijde
onderzoeksprogramma
voor middelbare scholieren
van NASA, RIVM, KNMI en universiteiten

Ondersteunend

  • Basiscursus Frans
  • Extra ondersteuning Nederlands

Tags: ,

Dit werd gepost op zondag, januari 14th, 2024 omstreeks 16:42