Onze troeven

Wij hebben grenzeloze goesting .

EigenWIJS onderwijs is niet alleen onze slogan, wij brengen hem ook in de praktijk. Onze slogan is tweeledig en verklapt eigenlijk al waar wij voor staan: wij doen het graag op onze eigenwijze manier. Traditioneel en projectmatig onderwijs gaan bij ons hand in hand en dit in een leeromgeving die aangepast is aan de moderne en eigentijdse noden van het hedendaagse onderwijs.

In de futurascholen secundair onderwijs is het WIJS om school te lopen. Onze scholen zijn leuk en cool. Onze campussen zijn kleurrijk, knus en gezellig. Onze scholen hebben goesting.

Troeven

Maar WIJS staat ook voor verstandig. Wij leveren heel veel inspanningen om van onze leerlingen wijze en verstandige burgers te maken en iedere leerling krijgt bij ons de kans om zijn of haar eigen talenten te ontdekken en te ontplooien.

Onze troeven

• Op elke campus is er een specifieke aanpak volgens het profiel van de leerlingen. Op die manier kunnen we met iedereen de beste resultaten halen.

• De futurascholen beschikken over een fris en dynamisch team dat zich steeds verder professionaliseert. Ook leerkrachten blijven bij ons bijleren.

• Onze school heeft een open en warm karakter, zodat elk kind en elke ouder er zich welkom en aanvaard voelt.

• Er gelden duidelijke leefregels zodat het samenleven op school zo optimaal mogelijk kan verlopen.

• Onze scholen streven ernaar om zoveel mogelijk hun leerlingen te stimuleren om hun eigen talenten te ontplooien.

• In de futurascholen secundair onderwijs ben je geen nummer. Zowel leerkrachten, secretariaatsmedewerkers als directies zijn gemakkelijk bereikbaar en staan steeds open voor een gesprek.

• Bij onze scholen heb je als ouder ook je inbreng. Een ouderraad, oudercontacten en infoavonden zorgen ervoor dat een nauw contact met de ouders van onze leerlingen onderhouden wordt.

• De futurascholen beschikken over de modernste leermiddelen (PC-klassen, Smartborden, internet in elke klas, iPads,…) en een goede infrastructuur om de lessen in zo optimaal mogelijke omstandigheden te laten verlopen.

• Leren kan ook buiten de klasmuren. Dat bewijzen we steeds opnieuw. Zo worden jaarlijks tal van leuke projecten aangeboden, gaan de leerlingen regelmatig op didactische uitstap, worden er GWP’s (geïntegreerde werkperiodes) georganiseerd, wordt er samengewerkt met lokale partners…

Wij halen het onderste uit ieders kan. Samen met de ouders willen de leerkrachten, de leerlingbegeleiders en de directie een mooie, grenzeloze toekomst voor iedere leerling verzekeren. Op onze eigenWIJZE manier en met veel goesting.