Natuurwetenschappen (ASO/D)

2de graad – 1ste en 2de jaar – ASO / Doorstroomfinaliteit

Alle studierichtingen van het Algemeen Secundair Onderwijs (ASO) hebben een uitgesproken doorstromingsfunctie. Dit wil zeggen dat ze enkel en alleen willen voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs.

Het ASO bereidt je niet voor om direct te gaan werken na het beëindigen van je secundaire studies.

Naast de algemene vakken uit de basisvorming krijg je enkele specifieke vakken afhankelijk van de studierichting die je kiest. Daarnaast laten we alle leerlingen kennis maken met de modules Journalistiek, Art&Act en Sportmix, Spaans en PC-sklillz.

Leerlingen kiezen de studierichting natuurwetenschappen vanuit hun interesse in wetenschappen en wiskunde. Ze zijn nieuwsgierig van aard, zoeken naar verklaringen, willen zelf experimenteren en kunnen logisch redeneren. Leren onderzoeken en onderzoekend leren staan hier centraal. De leerlingen zijn in staat om zelfstandig informatie kritisch te bekijken, te structureren en te verwerken. 

Lessentabel: welke vakken krijg je?

Opgelet: door de hervormingen SO is de lessentabel van het 3de jaar (Natuurwetenschappen) niet dezelfde als die van het 4de jaar (Wetenschappen). De studierichting verandert ook van naam (Natuurwetenschappen i.p.v. Wetenschappen).

Natuurwetenschappen
BASISVORMING
LBV2
Gezondheid en beweging2
Nederlands4
Moderne talen (Fr/Eng)5
Geschiedenis2
Aardrijkskunde1
Biologiezie spec. gedeelte
Chemiezie spec. gedeelte
Fysicazie spec. gedeelte
Wiskunde4
Economie1
Art & Act1
Klascoach1
SPECIFIEK GEDEELTE
Wiskunde1
Biologie2
Chemie2
Fysica2
COMPLEMENTAIR GEDEELTE
Modules2
Leerbegeleiding2