Duurzaam wonen

Sinds schooljaar 2018 pakken wij uit met een gloednieuwe en unieke richting op onze campus in Wervik: DUURZAAM WONEN. Daarnaast kun je ook kiezen voor onze richting VERZORGING

Je kiest bij futura secundair onderwijs voor de harde of de zachte sector, maar steeds met één gemene deler: aandacht en respect voor de mens en zijn omgeving.

Al onze afstuderende BSO-leerlingen vinden héél snel hun plek in het werkveld en groeien ook uit tot gewaardeerde en verantwoordelijke professionals; iets waar wij aptetrots op zijn. Misschien ben jij wel de volgende?

Duurzaam wonen

Duurzaam Wonen is een zeer praktische opleiding. De leerlingen krijgen een vrij brede vorming inzake duurzame en ecologische zorg voor mens, huis en omgeving. Handige leerlingen met interesse voor zowel bouw, techniek, mensen, groenbeheer als voor het verfraaien van woningen zitten hier op hun plaats. Je leert uitvoerend werk verrichten op vlak van buiten- en binnenhuisinrichting. Concreet wordt bijvoorbeeld zowel het plaatsen van tegels, schilderen, aanleggen van beplantingen waterpartijen, … als de eenvoudige restauratie van meubelen aangeleerd. Ook verwerf je technische kennis over huishoudelijke toestellen, de computer, de fiets, de auto…

Duurzaam wonen is dus een gezonde mix van alles wat met het bouwen en het onderhouden van een woning te maken heeft:

Bouw – Elektromechanica – Mechanica – Elektriciteit – Hout – Centrale verwarming – sanitair – Tuinbouw – Schilderen en decoratie.

Vanaf schooljaar 2017-2018 kun je in het 3de jaar BSO starten in de afdeling Duurzaam wonen. Het ideale vervolg voor wie in de eerste graad de 2B praktijkklas Hout-Bouw heeft doorlopen.