Auteurslezing Luc Embrechts

Op donderdag 4 februari kwam auteur Luc Embrechts bij ons langs in klas. Hij vertelde over het reilen en zeilen als schrijver van jeugdboeken. Luc begon in 2001 met het schrijven van zijn eerste boek. In 2003 was hij hiermee klaar. Nu schrijft hij ongeveer één boek per jaar. Ieder verhaal ontstaat n.a.v. een muze, m.a.w. stemmetjes in Luc z’n hoofd brengen hem op typische personages en verhalen. Hij gaf ons ook heel wat uitleg over de lange weg die afgelegd wordt alvorens een boek in de winkelrekken ligt. De uitgever speelt hier een belangrijke rol. Ook leuk was de uitleg over het ontstaan van de boekenkaft. Deze heeft een grote invloed en zet zo aan tot het kiezen en lezen van een boek. Luc las uit zowel ‘Rascal’ als ‘Het Vampierelixier’ een stukje voor. We hebben hier enorm van genoten. Achteraf konden we nog wat vragen stellen. Als slot mochten we samen met de gevierde auteur op de foto en kregen we een door Luc gesigneerde bladwijzer. Deze leuke en leerrijke activiteit kon gerealiseerd worden dankzij de mensen van de Stedelijke Bibliotheek Wervik. Super!

Dit werd gepost op zondag, maart 7th, 2021 omstreeks 11:15