L5S-L6S berichtje tegen de verveling…

Dag mijn patattekes,

Ik zie dat de meesten van jullie goed aan het werk zijn op Kweetet! Het doet mij deugd dat te zien! Ik zal telkens op maandag de taken vernieuwen, zo hebben jullie een week de tijd om alles te maken. Je kan zelf je planning opstellen. Hou daarbij rekening met het spreiden van de leerstof en vergeet niet tijd te voorzien om heel veel leuke dingen te doen!!!

Om jullie daarbij te helpen een paar tips:

  • Voor de ‘curieuzeneuzen’ in de klas een leuke website met allemaal proefjes: www.proefjes.nl .
  • Voor mijn ‘social media-fans’ vind je op deInstagrampagina @wamoekdoen heel wat tips. Dit is een initiatief van o.a. James Cook. Je kan er zelf filmpjes posten, maar ook zien hoe anderen hun tijd leuk invullen tijdens de quarantaine. Zo inspireren we elkaar!
  • Voor de ‘schrijvers/journalisten’ in de klas: schrijf een dagboek over wat je doet en ervaart… of kijk eens naar Karrewiet en maak een samenvatting.
  • Voor wie graag andere oefeningen maakt dan die op Kweetet is er ook Xnapda.be en computermeester.be .

Op woensdag en vrijdag zal ik telkens iets leuks posten, dus hou zeker de blog en Gimme in de gaten! Wie zelf tips heeft of een leuke website weet, mag dit altijd doorsturen naar mij.

Wie wil mag eens een foto of filmpje naar mij sturen met tips van jezelf, dan zet ik dit op de klasblog. Ik zou ook graag eens een live videochat organiseren met de klas op een vast moment volgende week. Laat je mij weten of dit zou lukken? Voor vragen, info, tips of gewoon een babbel kan je mij bereiken via fran.gantois@futurascholen.be. Je kan mij ook berichten of zelfs bellen via messenger.

Tot snel!
juf Fran

Dit werd gepost op vrijdag, maart 20th, 2020 omstreeks 12:15