Voeding-verzorging

De studierichting Verzorging bereidt je voor op beroepen in de kinder-, bejaarden-, en thuiszorg. Je krijgt er naast een aantal algemene vakken vooral praktische vakken. De klemtoon ligt op de praktijk. Je leert omgaan met jezelf, collega’s en met mensen die zorg nodig hebben in dagdagelijkse situaties.

Je leert de elementaire noden van de hulpvragers kennen: voeding, voldoende (nacht)rust, vaste routines, veilig gebruik van geneesmiddelen, hygiëne (comfortabele) kledij, aangepaste woning, aandacht en begrip…

Tijdens stages maak je kennis met je toekomstige werksituatie en op school word je wegwijs gemaakt in sociaal recht, je rechten en plichten, gezondheidsrecht…

In de tweede graad (vanaf het 3de jaar) start je in Voeding-Verzorging. Vanaf de 3de graad wordt dit Verzorging, met aandacht voor zowel kinder- als bejaardenzorg. Dan starten ook stages . Daarna kun je aan futura Hellestraat nog een 7de specialisatiejaar volgen zodat je ook je diploma secundair onderwijs behaalt. Je kunt kiezen tussen de specialisaties Kinderzorg en Thuis- en Bejaardenzorg / Zorgkundige.

De afdeling Verzorging is een mooi vervolg voor wie in de eerste graad de 2B Praktijkklas Mode-Voeding-Verzorging doorlopen heeft. Wist je trouwens dat leerlingen met een hart voor mode ook in het 3de jaar Voeding-Verzorging voor extra uren mode kunnen kiezen bij ons?