ASO 5de en 6de jaar

Alle studierichtingen van het Algemeen Secundair Onderiwjs hebben een uitgesproken doorstromingsfunctie. Dit wil zeggen dat ze enkel en alleen willen voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs. Het ASO bereidt je niet voor om direct te gaan werken na het beëindigen van je secundaire studies.

De studierichtingen worden steeds aangevuld met een talentenmodule naar keuze:

In september 2017 startten de futurascholen secundair onderwijs met enkele interessante talentenmodules in de tweede graad. En aangezien wij nogal EigenWIJS onderwijs brengen zijn ook deze modules heel bijzonder. Grensverleggend bijzonder. Vanaf september 2018 worden deze modules ook aangeboden in ASO. Kies naast je studierichting (Humane Wetenschappen, Wetenschappen, Economie of Latijn) voor één van deze modules en ga aan de slag met je talent.

STEM

Via boeiende projecten wordt gewerkt aan extra inzichten en competenties voor wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde. Deze vakken worden niet los van elkaar gegeven, maar als één geïntegreerd geheel. Deze module is een ideale keuze voor wie een uitgesproken interesse heeft in wetenschap en techniek en daar later meer wil mee doen. Wie de module STEM volgt, neemt dus een voorsprong op de toekomst.

JOURNALISTIEK

In onze gemediatiseerde samenleving speelt het correct omgaan met informatie meer en meer een rol. Via deze module kruipen onze leerlingen zelf in de rol van ‘zender’ en leren ze hoe informatie verzameld en verwerkt wordt, leren ze omgaan met de verschillende media, leren ze bronnen checken,… Dat leren ze niet uit boeken, maar door zelf aan de slag te gaan. The medium is the message. Denk in de lijn van Radio Grensland en De Grenslandgazet. Een ideale aanvulling voor jongeren die een maatschappijkritische visie willen ontwikkelen en die een bijzondere interesse hebben voor cultuur en media!

EVENT MANAGEMENT

Als je niet graag stil zit en je graag jouw omgeving wil laten ‘bewegen’, dan is de module Event Management misschien iets voor jou. Werk samen aan het op poten zetten van projecten en evenementen. Welk soort evenement? Voor wie? Hoe? Dat bepalen de leerlingen volledig zelf. Ondertussen leren ze ook omgaan met de verschillende economische principes en begrippen, houden ze een boekhouding bij, gaan ze aan de slag rond marketing en communicatie en leren ze al doende de kneepjes van het vak. Een module voor geboren Ondernemers!

ART & ACT

Art & Act is een energieke module die je helpt om jouw ideeën op een creatieve manier vorm te geven. De tools die je hiervoor leert gebruiken: media, muziek, kunst, film en toneel. Je vertrekt vanuit je eigen talenten en interesses en gaat daarmee aan de slag in boeiende projecten. Onderweg wordt jouw nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen steeds geprikkeld en verleg je de grenzen van jouw creativiteit. In Art & Act experimenteer je met verschillende multimediale technieken. Je gaat op zoek naar EigenWIJZE oplossingen voor maatschappelijke problemen, en je doet dat niet alleen. Je werkt hiervoor samen met andere modules, bedrijven, organisaties, gastsprekers, artiesten,… Kies je voor Art & Act, dan krijg je een goed gevulde rugzak mee om verdere studies aan te vatten waar een gezonde dosis creativiteit voor vereist is; denk bijvoorbeeld aan een opleiding grafisch ontwerp, een opleiding tot kleuterleid(st)er of een job als animator in een zorginstelling.