WAAROM VOOR 1 VAN ONZE SCHOLEN KIEZEN?

Kwaliteitsonderwijs in al zijn facetten

Samen

Een kernwaarde in ons verhaal is in samenwerking met elke betrokkene het best mogelijke onderwijs op maat van het kind organiseren.

Passie

We zetten in op een gepassioneerd team met passie voor onderwijs dat ook dat gevoel wil meegeven aan de leerlingen.

Talent

We werken niet alleen met een professioneel en getalenteerd team, we zetten ook in om het maximale uit elk kind te halen, om ze de kans te geven maximaal hun talenten te ontplooien.

Sfeerbeelden

Inschrijvingsinfo

Ben je al overtuigd? Terecht! Hieronder zie je een foto van de ingang van elke school. Op elke foto kan je via de knoppen op sociale media kanalen geraken of contact zoeken. .

futura Hellestraat

basisonderwijs

Futura Speldenstraat

basisonderwijs

Futura Ons Dorp

basisonderwijs

Futura Vander Mersch

basisonderwijs

Futura Geluwe

Buitengewoon basisonderwijs

Futura Hellestraat

secundair onderwijs

Futura Vander Mersch

secundair onderwijs

Futura Y. Serruysstraat

Centrum leren en werken

OKAN

Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers

Veelgestelde vragen

Je kan ons ook gewoon een bericht sturen!

Welke scholen behoren tot futura?
Klik hier om een overzicht van al onze scholen te zien!
In welke gemeenten zijn er futurascholen?
Wij bieden toekomstgericht onderwijs aan in Wervik, Geluwe en Menen
Waar kan ik inschrijven?
Je kan inschrijven via ons online, centraal inschrijvingsformulier (klik hier). Je kan ook via elke schoolsite contact opnemen of in normale omstandigheden mag je op werkdagen ook langskomen in één van de secretariaten. Bekijk dan wel eerst even de inschrijvingsdata op de website van de gewenste futuraschool.
Wat is het onderwijsaanbod?
Wij hebben een breed aanbod, dit vanaf basis tot secundair onderwijs en in alle onderwijsvormen. Wij hebben ook onderwijs op maat via buitengewoon onderwijs en in het secundair is er ook de mogelijkheid tot duaal of deeltijds leren, daarnaast hebben wij ook Onderwijs voor Anderstalige Nieuwkomers. (OKAN)
Hoe kan ik contact opnemen?
Je kan kijken of er één van onze personeelsleden online is op de chat van deze website. Verder kan je ons ook e-mailen of een bericht zenden via de Facebookpagina. We respecteren jouw privacy en doen ons best om je snel te antwoorden. In normale omstandigheden mag je ook altijd een afspraak maken voor een gesprek met leerlingbegeleiders, personeelsleden of de directie.
Tot welk onderwijsnet behoren jullie?
Wij behoren tot het Onderwijsnet van de Vlaamse Gemeenschap (GO!). Dat is officieel onderwijs waar je de erkende levensbeschouwingen kunt volgen.
Hoe zit het met de onderwijskwaliteit?
Elke school van de Vlaamse Gemeenschap is wettelijk verplicht dezelfde eindtermen na te streven of te bereiken. Daarin verschillen wij niet met andere scholen. Verder werken wij met professionals die zich voortdurend bijscholen. Ons onderwijs is ook sterk gericht op de ontwikkeling van het kind en de leerling in verschillende andere facetten, wij focussen bijvoorbeeld sterk op actief burgerschap. Meer onver onze uitgangspunten lees je meer.
Wanneer kan ik inschrijven?
Je kan op eender welk moment een inschrijving aanvragen, probeer er wel vroeg op het schooljaar bij te zijn. Onze scholen groeien elk schooljaar.

Getuigenissen

Hoor het ook eens uit de mond van (ouders van) (ex-)leerlingen... Binnenkort ontdek je hieronder wat (oud-) leerlingen of ouders ervan uit eigen, positieve ervaring kunnen vertellen over het schoolgaan bij futura.

Nieuws uit de Futurascholen

Bekijk onze nieuwsfeed hieronder voor info en weetjes uit de Futurascholen

[efb_feed fanpage_id=”futurascholen” type=”page” words_limit=”25″ post_limit=”5″ skin_id=”185″ cache_unit=”1″ cache_duration=”days” live_stream_only=”0″ load_more=”0″ links_new_tab=”1″ show_like_box=”0″]

Contacteer ons

Je kan rechtstreeks contact met ons opnemen via onderstaand formulier

Fout: Contact formulier niet gevonden.