K2H- thema herfst

De voorbije weken leerden we de herfstkleuren kennen, speelden we zelf kabouter in de poppenhoek, verkochten we herfstmateriaal in de poppenhoek, bekeken we met een vergrootglas spinnen en slakken en herfstvruchten in de ontdekhoek,….

Tijdens een wiskundeles ontdekten we wie er de reuzen en de kabouters van de klas zijn. De kleuters leerden dit benoemen met klein, groot, kleiner dan, groter dan,… Ze ontdekten ook dat we allemaal wel eens een kabouter of een reus kunnen zijn.

Tijdens het knutselen toverden we herfstkleuren met een plantenspuit. Juf gaf een kleine aanzet door een kleuter te bespuiten en dit werd gretig gevolgd. Het zorgde voor vele lachsalvo’s aan de knutseltafel. We bekeken prenten van kabouters en tekenden ook een kleine vriend.

In de boekenhoek werd er druk gekeken naar de foto’s van Justine, de boeken over het bos en geknuffeld met de knuffelbosdieren.

Graag nog een dikke merci aan alle ouders en kleuters voor het vele herfstmateriaal dat in de klas terecht kwam. De kleuters beleefden de herfst volop.

Dit werd gepost op donderdag, november 12th, 2020 omstreeks 15:20