L3H – brief schrijven

Beste ouders,

We zijn ondertussen al een heel tijdje thuis, en ik ben ervan overtuigd dat de verveling hier en daar de kop al wat begint op te steken.

Jullie ontvingen reeds enkele werkbundels. Ik hoop van harte dat de kinderen het leuk vinden hierin te werken.

Hieronder vinden jullie nog wat andere opdrachtjes:

  • Het is vandaag 1 april, mopjesdag. Schrijf een brief naar de juf met daarin wat je allemaal al hebt gedaan de voorbije weken. Je mag 1 iets verzinnen, iets dat niet klopt. Het is tenslotte mopjesdag. Juf probeert dan te zoeken waar je ‘leugentje’ verstopt zit.
    Let goed op hoofdletters en leestekens!
    Je mag je brief typen en doormailen. Schrijven op een blad mag natuurlijk ook! Zo kunnen mama of papa er een foto van nemen om door te sturen. Wanneer je verhaal klaar is, mag je dit mailen naar an-sofie.defever@futurascholen.be. Juf is alvast super benieuwd.
  • Lees een leuk stripverhaal. Kies je favoriete tekening en teken deze na. Vraag misschien aan mama of papa om een fotootje hiervan door te mailen.

  • Maak zelf een memoryspel van de tafels. Noteer op één kaartje de oefening en op een ander kaartje de oplossing. Dit wordt super leuk en spannend! Spelen maar!

Ik merk dat heel wat van jullie al goed aan de slag zijn met Kweetet. Toch zie ik ook dat er nog héél veel andere kinderen zijn die nog geen enkele oefening hebben gemaakt…  Komaan! Ga ervoor! Zo lang niks oefenen is echt geen goed idee.

Voor de mama’s en papa’s: is het mogelijk een mailtje te sturen naar
an-sofie.defever@futurascholen.be zodat ik weet hoe alles thuis verloopt (qua werkbundels, Kweetet, …)?

Dikke knuffels,

Juf An-Sofie

Dit werd gepost op woensdag, april 1st, 2020 omstreeks 07:00