Met deze Cd zing en dop je gegarandeerd mee! “Drop je Dopje!”

Lieve ouders,

Naar aanleiding van het feit dat:

  • alle Futurascholen inzamelpunt geworden zijn voor de dopjesactie van het BCG
  • één van onze leerkrachten het Nationale Dopjeslied ‘Drop je Dropje!” schreef en opnam

hebben we een gezamenlijke actie opgezet in functie van

Onder de slogan “Met deze CD zing en dop je gegarandeerd mee!” willen we het BCG niet alleen meer kenbaarheid geven, maar ook mensen aanzetten tot inzamelen van dopjes en bovenal ons goed doel een financieel duwtje in de rug geven.

Graag doen wij aan iedereen een warme oproep om dit mooie initiatief te steunen. Dit kan simpelweg door een Cd’tje te kopen voor slechts € 3. Dit bedrag gaat integraal naar de werking van het BCG.

We hopen van harte op jullie betrokkenheid en steun!

Alvast bedankt.

Korte toelichting: Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die sinds 1990 blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Een geleidehond draagt bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij. Daar er voor de opleiding van geleidehonden slechts een kleine tussenkomst is van de overheid, komt elke vorm van financiële steun goed van pas. Zo is er onder andere de opbrengst door de verkoop van ingezamelde dopjes aan recyclagebedrijven, worden Paaseitjes en speculaas verkocht, zijn er eetfestijnen, … en wordt nu ook het nationale dopjeslied “Drop je Dopje!” in de vorm van een Cd aan de man gebracht.

Dit werd gepost op vrijdag, november 29th, 2019 omstreeks 16:30