Doedag middelbaar!

Op 22 november zijn we voor de 1ste keer een kijkje gaan nemen in het middelbaar. De dag startte met een ontbijt samen met leerlingen van het middelbaar.

Dit om elkaar beter te leren kennen. Het was heel lekker en zeer leuk.

Daarna hadden we 15 minuten speeltijd met het middelbaar voor we van start gingen met de ‘lessen’.

We werden opgedeeld in 4 verschillende groepen en iedere groep deed iets anders op hetzelfde moment. Wij zijn gestart met een les ‘Zorg’ van mevrouw Lambert. We werden in 4 kleinere groepjes verdeeld om iets bij te leren over gezonde voeding/zorg.

Nadien stond er een les Frans gepland van mevrouw Lobbestael (beter bekend als ‘juf Julie’ 😉 ). We moesten dingen uitbeelden, speelden warmer/kouder in het Frans, …

Na deze 2 interessante lessen was het tijd om het middagmaal te nuttigen. Ook hier zaten we samen met het middelbaar. We kregen 1 uur middagpauze en dat vonden we zeer leuk.

Vervolgens stonden nog 2 leuke lessen gepland. We begonnen met STEM van mevrouw Acke. We mochten er allerlei proefjes uitvoeren zoals regenboogdrank maken, kleurstof in melk, …

We eindigden onze dag met een uurtje muziek van mevrouw Vanhaverbeke. We moesten zelf een ritme bedenken met onze handen/voeten/stem. Dit moest een aantal tellen zijn en dan moesten we het brengen voor de klas.

Daarna hadden we nog even speeltijd en gingen we terug naar de klas.

We vonden het allemaal zeker een zeer leuke ervaring en hebben al helemaal zin om naar het middelbaar te gaan!

Groetjes,

Yinthe en Hanne

Dit werd gepost op vrijdag, november 22nd, 2019 omstreeks 18:52