Schilderen en Decoratie (BSO/A)

2de graad – 1ste jaar – BSO / Arbeidsmarktfinaliteit

2de graad – 2de jaar – BSO / Arbeidsmarktfinaliteit

Heb je interesse in het afwerken en verfraaien van gebouwen en interieurs? 
Zeggen schilderwerken, het aanbrengen van wand- en vloerbekleding je wat? Dan is het de moeite om deze technisch-praktische studierichting met arbeidsfinaliteit te exploreren. 

In de 2e graad maak je kennis met materialen en gereedschappen die gebruikt worden bij het schilderen, het behangen en het aanbrengen van vloerbekleding gaande van verfborstels over lasertoestellen.  
Ook leer je digitale technologieĆ«n kennen die gebruikt worden bij de voorbereiding van schilderen en decoreren. Zo maak je bv. kennis met  software die gebruikt wordt voor het aanbrengen van grafische toepassingen.

Stap voor stap leer je hoe je een opdracht vooraf grondig moet analyseren, hoe je de werken moet voorbereiden, uitvoeren en afwerken volgens de regels van de kunst. 
In het schoolatelier oefen je de actuele schilder- en decoratieve technieken, je leert behangen en ook vloerbekledingen plaatsen.
Opmeten, verf samenstellen, ondergronden voorbehandelen, vulmiddelen gebruiken, tapijt lijmen, linoleum opspannenā€¦ het hoort er allemaal bij.

Je leert  netjes en nauwkeurig werken en op een veilige manier met gevaarlijke producten omgaan.  

Hou er rekening mee dat een allergie voor stof, voor bepaalde verven en/of chemische producten het uitoefenen van een beroep in deze sector kan bemoeilijken.

Schilderen en decoratie kun je volgen op onze campus in de Hellestraat in Wervik. De praktijklessen gaan door in onze goed uitgeruste ateliers van campus futura CLW in Menen. De praktijklessen zullen plaatsvinden op vaste dagen, zodat de leerlingen zich niet tijdens de lesdag moeten verplaatsen.

Lessentabel: welke vakken krijg je?

Schilderen en Decoratie
BASISVORMING
LBV2
Gezondheid en beweging2
Nederlands1
Wiskunde1
PAV STEM2
PAV M&M2
Moderne talen (Frans/Engels)3
Art & Act1
Klascoach1
SPECIFIEK GEDEELTE
Schilderen en decoratie18
COMPLEMENTAIR GEDEELTE
Leerbegeleiding1