L6H Talen in de kijker!

Goeiemorgen!

Voor deze voorlaatste opdracht gaan we de talen die we al kennen eens extra in de verf zetten. Ik heb 3 leuke, soms zelfs spannende opdrachtjes voorzien.

  • Allereerst een online opdracht begrijpend lezen. Klik op de linkhttps://www.begrijpendlezenoefenen.nl/begrijpend-lezen-escape-room-spionnen/ en lees wat je moet doen. Als je naar beneden scrollt, kom je de start-knop tegen.
  • Ten tweede zou ik het leuk vinden om van iedereen nog eens jullie stem te horen. In de bijlage vind je de dialogen van Contact 11 en 12. Beluister deze, oefen ze thuis samen met mama/papa. Als je er klaar voor bent, film dan jezelf en stuur de video door naar mij (emma.desmet@futurascholen.be) via je eigen e-mail.
  • Als laatste staat er een opdrachtje Engels klaar. Jullie hebben dit jaar de unieke kans gehad om al een beetje te proeven van een (niet zo) nieuwe taal. In bijlage vind je kaartjes met enkele  Engelse tongtwisters. Dat levert gegarandeerd enkele hilarische momenten op! 

Morgen komt het laatste bericht via Gimme en op de blog, dan start de lentevakantie en komen er geen opdrachten meer op. 

We houden u zeker op de hoogte hoe het verder zal verlopen. 

Veel taalplezier vandaag!

Groetjes,

Juf Emma

Hieronder ook de link naar de 2 video’s van de dialogen. Onder de video vind je telkens de tekst van het passend dialoog.

Dit werd gepost op donderdag, april 2nd, 2020 omstreeks 08:38