L6H Eigen mail-adres

Goeiemorgen, deze morgen! Opnieuw een zalige dag voor de boeg.

Geniet zeker van deze mooie dagen door voldoende buiten bezig te zijn: spelletjes spelen, helpen met de ouders in de tuin, op ontdekking gaan, berenjacht doen, … Maar eerst de opdrachten voor vandaag:

  • Een eindje geleden hadden wij beslist voor elk van jullie een eigen e-mail aan te maken. Dit hebben we spijtig genoeg in de klas niet kunnen testen. Je zal het vandaag thuis moeten proberen. Er zit in de bijlage een stappenplan hoe je hiermee aan de slag moet gaan.

De bedoeling van vandaag is dat je dus je eigen e-mail activeert en mij een mailtje stuurt als bevestiging dat het gelukt is. Het is niet zomaar een mailtje dat je stuurt, neen, in dat mailtje zou ik graag een elfje (gedicht) van jou lezen over de voorbije dagen. 

Je kan zelf kiezen waarover het gaat, er zijn onderwerpen genoeg: de lente, corona, binnenblijven, je gevoel hierrond, … Je ziet hierronder nog eens een voorbeeld van een elfje.

  • Ik vind het belangrijk dat je je Frans blijft oefenen. Als je klikt op onderstaande link, kan je online de Franse woorden uit de verschillende contacten oefenen. Dit op verschillende manieren, eerst puur visueel, later typen, je kan jezelf ook testen, …  https://quizlet.com/join/mxvtBkxs7 
  • Voor Godsdienst/Zedenleer staat er ook een opdracht online via Gimme. Vergeet deze niet en bekijk wat je moet doen/maken. 
  • De komende dagen mag je ook een beetje artistiek bezig zijn. Jullie mogen buiten enkele creatieve natuurmandala’s maken. Jullie weten allemaal wat een mandala is, dat wordt af en toe op school gekleurd. Wel, nu mag je er thuis in de tuin zelf eentje maken. (zie enkele voorbeelden hieronder)

Dit is een hele boterham voor vandaag. Je moet ook niet alles vandaag doen, geniet zeker van het mooie weer. Donderdag komen er nieuwe opdrachten op.

Bon courage!

Groetjes

juf Emma

PS: om er ook iets actief in te steken => daag mama/papa/broer/zus eens uit voor de ‘Bring sally up’-challenge (zie link)

voorbeeld Elfje
Dit werd gepost op woensdag, maart 25th, 2020 omstreeks 08:42